fredag 30 september 2011

Krig, Fred Och Björklunds Barnasinne

 Ibland undrar jag om Björklund har någon egentlig förståelse för barn eller om han bara ser skolan utifrån effektivitetssynpunkt i maskineriet Sverige. För det kan ju tyckas vara i harmoni med arbetslinjen att ha en skola som har som huvudfokus att producerar kompetenta arbetare snarare än att se pedagogikens roll att hjälpa elever att blomma ut och växa kreativt. Jag är knappast den första som påpekar paradoxen kring det faktum att en gammal militär blir skolminister. Major Björklund är väl numera ett väl etablerat epitet. När han dessutom har "Tuffa Tag" som ledord blir det ju ännu svårare att se honom som en mysig pedagog.

De senaste dagarna har de pratat på nyheterna om "Fredens skola" som stängdes här om dagen av soklinspektionen för att den inte var så fredlig som namnet antydde. Björklunds retorik om tuffa tag gäller ju inte bara i skolorna utan också mot skolorna och i det här fallet var det nog bra. Ska man nu nödvändigtvis tillåta privata friskolor måste man ju se till att de håller kvalitetskraven så att inte skol branchen går samma väg som behandlingshemmen, så fallet Fredens skola var det kanske bra med en militär som kunde förklara krig. Jag vet inte. Jag kanske mest behövde en ursäkt för att lägga upp en skämtteckning med Björklund och Reinfeldt.4 kommentarer:

 1. Haha! Med vad små medel du får det att se ut som dom! Snyggt!
  Älskar också dina inlägg med att du länkar till helt ovidkommande eller felaktiga (och faktiskt ibland; relevanta) bilder och sidor! Snygg blogg, snyggt skrivet - keep it up! :)

  Har du förresten börjat något på den där nya dokumentären jag hörde nåt om..? ;)

  SvaraRadera
 2. "That, Detective, is the right question."

  SvaraRadera
 3. På något sätt finner jag stor komfort i det svaret. Ser nog ut lite som Wimpa Smith när han får det svaret vid alla containers ;)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera