måndag 3 oktober 2011

Att Döma Bokomslag


En uppörd diskussion uppstått kring en Amerikansk barnbok skriven av den författaren Paul M. Kramer. Känslorna är befogade; Boken ifråga heter "Maggie Goes on a Diet" och vänder sig till 6-åringar och äldre. Kritikerna har menat att det är olämpligt att lära sexåringar man måste vara smal för att bli populär.


I en intervju tillbakavisar Kramer kritiken, med att ett resonemang om att ordet "Diet" är ett missuppfattat ord och med att säga att många av kritikerna inte ens läst boken varpå han tillägger, "Don't judge the book by it's cover".


Vad ska man säga? Jag har inte läst boken så jag ska väl inte döma den då, men jag kan döma titeln och omslaget, för dem har jag sett. De får underkänt, men jag ska vara konstruktiv! Jag har nämligen  ett par förslag på alternativa titlar och omslag. Kan nån av dom funka? Döm själva.

4 kommentarer:

  1. Sjukt bra bilder, Rickard! Jag garvade hårt, även om man kanske inte borde skratta! Bilden när Paul går på diet är fantastisk! Samma stil har du fått till också :) Det är ju faktiskt helt sjukt vad fel den här boken känns, även om innehållet kanske är annorlunda? Men vem vet, och vem skulle vilja ta reda på det med det omslaget? Fy fan.

    SvaraRadera
  2. Problemet med att lyda hans råda och läsa boken innan man kritiserar den är att man måste stödja honom ekonomiskt för att göra det, och har han ju redan vunnit oavsett bokens innehåll.

    SvaraRadera
  3. haha du ÄR så bra!! nej vi får låna boken istället.

    SvaraRadera